Sport Fórum Fertőszéplakon
Írta: Fekete Tamás alpolgármester   
AddThis Social Bookmark Button

 

2011. január 27.-én került megrendezésre a Fertőszéplaki sport megújítást célul tűző megbeszélés, melynek eredményeképpen elkezdődhet egy új, komplexebb mozgási lehetőségeket magába foglaló Sportkör kialakítása.


A fórumra nagy örömünkre számos érdeklődő érkezett, akik az egyeztetésben aktívan, önzetlen felajánlásokat téve vettek részt. Önkormányzatunk javaslatainak rövid ismertetése után részletes, minden kérdéskörre és nyitott témára kiterjedő megbeszélés vette kezdetét, melynek során minden résztvevő hangot adott véleményének, javaslatainak, feltette kérdéseit. Az egyeztetés során a résztvevők eldöntötték, hogy milyen mértékben kívánják elfogadni az előzetes javaslatokat, illetve megválasztották a megújult Sportkörben feladatot ellátni kívánó sportszerető Széplakiakat.

A fórum résztvevők döntésének értelmében a Fertőszéplaki Sport Kör a következőképpen alakul át: Az FSK-t szakosztályok alkotják, olyan sportolási lehetőséget kínálva, melyekre falunkban valós igény merült fel. A már régóta működő és elismertségnek örvendő, heti egy alkalommal megrendezésre kerülő Jóga, Locsmándi Erzsébet vezetésével az előzetes javaslatok alapján szakosztályként integrálódott az FSK-ba. Labdarúgásunk szintén szakosztályt képez a megújult szerveződésben, az eddig megszokott felépítéstől eltérően, női és férfi szakágra tagozódva. A női szakágat Endrei Ramóna, míg a férfi szakágat Kóczán Mihály vezeti. Számos alkalommal felmerült az elmúlt időszakban, hogy télen sajnos semmilyen mozgási lehetőség nincs Széplakon. Ezt a problémát kívánja orvosolni, hogy egyenrangú szakosztályként az asztalitenisz, Horváth Balázs vezetésével és Kónyi Kiss Gábor szakmai segítségével, időjárástól függetlenül kínál mozgási lehetőséget. Részben a ping pong által megszólított sportolóknak nyújt további alternatívát, a megalakult a kosárlabda szakosztály is. Örömmel vettük tudomásul a hírt, miszerint az eddig párhuzamosan működő kerékpáros egyesületeink a jövőben, az FSK kerékpáros szakosztályaként, egységesen kínálnak programokat, túrákat Fekete Imre irányításával. A fórumon a Fertőszéplaki lovasok is jelezték, hogy részt kívánnak venni az Sport Körben, az erre vonatkozó további egyeztetések folyamatban vannak. A megújult szervezet mozgási lehetőséget kíván nyújtani az említett sportágak iránt kevésbé érdeklődők számára is. A megbeszélésen Horváth István (Stefi) aerobic szakember felajánlotta segítségét egy új szakosztály kialakításhoz, mely ritkább mozgási lehetőségek, pl. nordic walking, célcsoportra szabott aerobic stb. fertőszéplaki meghonosítását tűzi ki célul. A szakosztály kialakítást a helyi igényekhez fogjuk igazítani, ezért honlapunkon, illetve nyomtatott formában is minden Széplakihoz el fogunk juttatni egy igényfelmérő adatlapot, melyet Horváth Istvánnal közösen fogunk kidolgozni. Az adatlapok összesítése után az eredményeket közzé fogjuk tenni, és ezeknek megfelelően fogjuk az új szakosztályt kialakítani.

Az FSK szakosztályait az elnök fogja össze, akit a megbeszélés részvevői Szabó Katalin személyében egyhangúan választottak meg. Az elnök munkáját az FSK titkára, Betuker Botond segíti. A Sportkör elnökségét az elnök, egyes szakosztályok és szakágak vezetői, illetve Kóbor Attila polgármester alkotják. Az elnökség, illetve annak tagjainak munkáját szakmailag a Széchényi Ferenc Általános Iskola testnevelés tanára Róka Norbert és Lajber Sándor tanár Urak támogatják.
A szervezeti felépítés ide klikkelve tekinthető meg.

A szakosztályok programjairól honlapunkon a „sport hírek” rovatban folyamatosan közöljük a legfrissebb híreket, információkat. Szakosztályvezetők elérhetőségei ide kattintva olvashatóak.
 

A befektetett munkát, az önzetlen felajánlásokat, véleményeket, hozzászólásokat és a részvételt mindenkinek köszönjük. Sok mozgást és jó egészséget kívánva, tisztelettel: 

Fekete Tamás

Fertőszéplak alpolgármestere



A képre kattintva megtekinthetők a fórumon készült képek.

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron