Április 29. – Iskolanap
Írta: Ternyák-Kovács Emőke DÖK vezető   
AddThis Social Bookmark Button

Április 29-én közösen emlékeztünk meg iskolánk névadójáról, gróf Széchényi Ferencről, születésének 268. évfordulóját ünnepeltük. Megemlékezésünknek a fertőszéplaki kastély adott otthont.

Igazgató asszony a beszédében, 7. és 8. osztályos diákjaink pedig előadásukban méltatták a legnagyobb magyar édesapjának érdemeit, valamint nyomon követhettük életpályájának fontosabb állomásait. A megemlékezés keretében igazgató asszony, Ivanics Ferenc a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület elnöke és iskolánk 10 tanulója közösen helyeztek el koszorút, virágokat Széchényi Ferenc emléktáblájánál.

Az iskolanap keretében az alsó tagozatosok megismerhették Hany Istók legendáját. A történet bemutatása a könyvről készült film megtekintésével, a könyv bemutatásával és a gyerekek aktivizálásával történt. Diákjaink nagy érdeklődéssel vettek részt a programon. A programot V. Tóth Márta, a könyv szerzője vezette. Hany Istók legendája része Kapuvár város helyi értéktárának, valamint Győr-Moson-Sopron megye értéktárának is.

Felsős diákjaink Dr. Lanczendorfer Zsuzsanna etnográfus, egyetemi docens előadásán vettek részt. Az előadás témája megyénk értékeinek bemutatása volt. Tanulóink rengeteg ismeretanyaggal gazdagodhattak, hiszen Győr-Moson-Sopron megye 103 megyerikummal büszkélkedhet, melyekről érdekes anekdotákat, történeteket hallottak az előadó jóvoltából. Az előadás keretében jó pár népdalt is megismertünk.

Az iskolanap részeként tanulóink sportolhattak is. A kicsik sorversenyben, a nagyok tűzharcban mérették meg magukat. A rendkívüli testnevelésórák után felsős diákjaink QR-kódra „vadásztak” az iskolaudvaron, interaktív feladatokat (Learningapps, Redmenta, Wordwall) oldhattak meg, amelyek természetesen a Széchényi-családhoz kapcsolódtak. Alsós diákjaink pedig meghallgathattak egy - Andi néni által írt - mesét, melynek főhőse Széchényi Ferenc volt.

Az iskolanapon készült fotók ide kattintva tekinthetők meg.

 

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron