Látogatás a Bűvösvölgy médiaértés- és oktató központban
Írta: Jorsits-Tóth Alexandra és Árvai Emőke osztályfőnökök   
AddThis Social Bookmark Button

A Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával  iskolánk 5. és 6. osztályos tanulói a közel múltban Sopronba látogattak a Bűvösvölgy médiaértés - és oktató központba, ahol élményközpontú foglalkozásokon vehettek részt a tudatos médiahasználatért. A diákok 8 fős csoportokban dolgoztak a jól felszerelt stúdiókban.

 

A filmes foglalkozáson a gyerekek megtapasztalhatták, hogyan áll össze egy néhány jelenetből álló film, és kipróbálhatták magukat a legfontosabb szerepkörökben. A történetet maguk találták ki, majd a szereposztás, a párbeszédek felvázolása és a jelmezek kiválasztása után kezdődött a forgatás a díszletautóval. Az utómunka során előre rögzített snittekkel és zenével tehették teljessé a produkciójukat.

A képes foglalkozáson a gyerekek magazintípusokhoz szerkesztettek címlapfotót. Itt megtanulhatták, hogy a képek kiválasztása, elhelyezése, keretezése, a színek és kontrasztok beállítása, a kép retusálása alakítja a jelentését.

Bűvösvölgy profi hangstúdiójában a  gyerekek saját rádióműsort készítettek, melyben ők alakították a műsorvezetőt, az interjúalanyt, a hírszerkesztőt, amelyben reklámot készítettek, és maguk választották ki a műsorban elhangzó zenéket is.

A barátságos internet foglalkozáson a gyerekek egy szülinapot szerveztek meg notebookok segítségével interaktív módon.

Fontos, hogy a gyerekek tisztában legyenek az internet biztonságos használatának feltételeivel, a kockázatokkal és veszélyekkel. A Netkockázat foglalkozás olyan döntési helyzetekbe állította őket, amelyek megértetik az online adatvédelem, az online zaklatás, behálózás vagy a szexting jelentését és lehetséges következményeit. A Netvizsgáló foglalkozáson a gyerekek közös munkában vettek részt, és hasznos internetes oldalakat, alkalmazásokat, fogásokat ismertek meg.

A program minden elképzelésünket felülmúlta. A gyerekek nagyon élvezték a szórakoztató és hasznos foglalkozásokat, és rengeteg élménnyel gazdagodva tértek haza. A gyerekek nevében hálásan köszönjük a hasznos és felejthetetlen  lehetőséget  és az élményteli  órákat.

A Bűvösvölgy központban készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron