Tanévzárás, bizonyítványosztás 2021
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button

Az előző tanévhez hasonlóan az idei tanév is küzdelmes volt tanuló, pedagógus és szülő számára egyaránt.  A szeptemberi találkozáskor azt hittük, hogy vége a rémálomnak, a járványnak és a digitális oktatás már csak emlékeinkben él tovább.

 

Szomorúan tapasztaltuk, hogy a járványhelyzet újabb akadályokat, nehézségeket állít elénk. Megbetegedések, karantén, online oktatás. Korlátok mellett, szigorú szabályok betartásával éltük mindennapjainkat.  Ennek ellenére az idei tanévben is közel három hónapon át digitális munkarendben kellett tanítanunk. Örömünkre a tanév utolsó heteit már együtt tölthettük, de a járványügyi szabályok sajnos még mindig nem tették lehetővé, hogy a hagyományos ballagási formában búcsúzhassunk el végzős diákjainktól. A tanév zárására is osztály szinten kerülhetett sor.

Az idei tanév online oktatásában már felkészültebben vett részt tanuló, pedagógus egyaránt. Kollégáim interaktív, következetes, lelkiismeretes munkájának köszönhetően - ha néha nehézségek árán is - eredményesen zárhattuk a tanévet. Folyamatosan nyomon követték a tanulói munkát, segítették az otthoni felkészülést, az ellenőrzés és értékelés legkülönfélébb módjával motiválták tanulóinkat. Ehhez az eredményes munkához társult tanulóink szorgalma, a tanórákra való kitartó, lelkiismeretes felkészülése. Köszönöm tanulóink lelkesedését kitartó helytállását. Mindannyian megtapasztaltuk, hogy az idei évben már sokkal magabiztosabban, önállóban vettek részt az online oktatásban.  Diákjaink és pedagógustársaim nevében hálásan köszönöm a szülők önzetlen segítségét, támogatását, áldozatvállalását, amit a digitális oktatás során nyújtottak gyermekeik számára.  Bízom benne, hogy tanulóink a megszerzett tudást a következő években eredményesen fogják kamatoztatni.

Az iskolai munkatervben foglalt feladatokat, programokat a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett sikerült osztály szinten teljesítenünk. Örömmel emlékezünk vissza a vidám diáksportnapra, a népmese napjára, a fantasztikus pályaorientációs napra, az adventi gyertyagyújtások bensőséges pillanataira, a mikulásvárásra, a karácsonyi ajándékozás meghitt perceire.  Boldogan elevenítjük fel a februári osztály szintű farsangi bál vidám jeleneteit is. Folyamatosan készültünk az online szaktárgyi versenyekre, ahol diákjaink szép eredményeket értek el. A digitális oktatás keretében is próbáltuk a közös programjainkat online formában megszervezni: ilyen volt a fenntarthatósági témahét, a Víz világnapi és a Föld világnapi megemlékezés, iskolánk névadója születésnapjára szervezett iskolanapunk, az anyák napja. A madarak és fák napja alkalmából alsós tanulóink számára versmondó versenyt és rajzpályázatot hirdettünk. Nagyon ötletes, kreatív pályamunkák születtek. Örömünkre a tanév utolsó heteit már újra együtt tölthettük. A tanév végi számonkérések után erdei iskolai programmal, vidám egészség és gyermeknappal, intézményi szintű játékos vetélkedővel, osztály- kirándulással tettük színesebbé a tanév utolsó napjait. Június utolsó két hetében 94 tanuló vesz részt a Csodaszarvas program keretében megvalósuló nyári táboroztatásban.

Nagy örömünkre a tavasz folyamán huszonnyolc tanulót írattak be iskolánkba. Szeretettel várjuk őket a szeptemberi iskolakezdéskor.  Nyolcadik osztályos tanulóink közül mindenki felvételt nyert a választott középfokú intézménybe.

Sajnos az ő búcsúztatásuk nem az eddig megszokott, ünnepélyes keretek között történhetett az idei évben sem. Reméljük, hogy az iskolánkban megszerzett tudás, a közös élmények erőt adnak számukra, hogy a leggördülékenyebben vegyék az akadályokat középiskolás éveikben.

A tanév zárását is rendhagyó módon szerveztük. Az iskolai ünnepélyes tanévzáró helyett osztályonként történt a bizonyítványosztás. Az osztályfőnökök röviden értékelték a tanév oktató munkáját, majd a megfelelő egészségügyi szabályok betartásával mindenki személyesen átvette megérdemelt bizonyítványát, az oklevelet.

A tanulmányi munka tekintetében örvendetes, hogy iskolánk valamennyi tanulója teljesítette a tantervi követelményeket és szeptemberben a magasabb évfolyamon folytathatja tanulmányait. A tanév értékelése alapján iskolánk 187 tanulója közül 30 tanuló kitűnő, 23 tanuló jeles eredménnyel végzett. Első osztályos tanulóink kiválóan és jól megfelelt eredménnyel zárták a tanévet.

A kitűnő tanulók ajándékul az eddigi évekhez hasonlón a Fővárosi Nagycirkusztól meghívást kapnak egy előadásra. A kimagasló tanulmányi és közösségi munka, a szorgalmas felkészülés, a példás magatartás és a versenyeken elért kiemelkedő eredmény elismeréséül 62 könyv, számos oklevél és emléklap került kiosztásra.

A tanév zárásaként köszönetemet fejezem ki a Soproni Tankerületi Központ vezetőségének és munkatársainak a mindennapi munkánkhoz nyújtott készséges segítségért. Külön köszönet illeti a Szülői Szervezetet  egész éves aktív, segítő  munkájáért  Köszönöm továbbá Fertőszéplak Község Önkormányzatának, képviselőtestületének az egész tanév során megtapasztalt segítő együttműködést, gondoskodást. Köszönöm minden támogatónak a pozitív hozzáállást, mellyel segítették iskolánk mindennapjait, eredményes oktató-nevelő munkáját.

Elérkezett  a jól megérdemelt pihenés ideje, a nyári vakáció. Ezt a felhőtlen örömöt, boldogságot már mindannyian vártuk. Remélem, hogy az elkövetkező napok, hetek már a pihenésről, a játékról, a kirándulásról, a közös családi programokról szólnak.  Bízom benne, hogy a tanévben elsajátított ismeretek valamiképpen a nyár folyamán leülepednek tanulóinknál olyannyira, hogy szeptemberben ismét lesz hely az új és érdekes tananyag számára.

Kellemes pihenést, tartalmas időtöltést kívánok iskolánk minden tanulójának a nyári szünidőre.  Épségben, nagyra nőve, kipihenten szeretném fogadni iskolánk minden tanulóját az augusztus 31-i tanévnyitó ünnepségen.

Jó egészségben eltöltött, élményekben gazdag, vidám, balesetmentes nyári szünidőt kívánok iskolánk  minden diákjának, kedves szüleiknek és kollégáimnak!

Néhány fontos információ:

- A nyár folyamán kéthetente, szerdai napokon 9.00-13.00 óráig ügyeletet tartunk az iskolában.

- A könyvtár nyári nyitva tartása: szerdánként 17.00-18.00 óráig.

- A tankönyvosztás az augusztus 23-val kezdődő héten lesz, a pontos időpontról a honlapon és az iskola Facebook oldalán kapnak tájékoztatást.

- Tanévnyitó ünnepély: 2021. augusztus 31. (hétfő) 17. 00 óra

 

A bizonyítványosztáson készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

 

Polgármesteri köszöntő

 

Önkormányzati választás 2019

Facebook

Programnaptár 2021

Domb újság

.


Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév: wifi
Jelszó: free

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron