Beszámoló a felsősök osztálykirándulásáról
Írta: Árvai Emőke munkaközösség-vezető   
AddThis Social Bookmark Button

Idén június 4-én volt a felsősök osztálykirándulása.

Az 5. osztály az osztálykirándulás keretében Fertődön a süttöri víztoronyban újonnan megnyílt kalandparkot látogatta meg. Az osztály három csoportra bontva, animátorok vezetésével járta be a tornyot. A földszinten egy játéktér - mászófallal, építőjátékkal, szimulátorral - várta a gyerekeket. A torony szintjein érzékszervekre épülő játékos foglalkozásokon vettek részt diákjaink. A felső szinten kilátó várt minket, ahol gyönyörű panorámában gyönyörködhettünk. Végül egy szabadulószobából jutottak ki a gyerekek sikeresen. A torony után fagyiztunk, majd visszatérve az iskolához a kastélyban meglátogattuk a Peisonia Látogatóközpont interaktív világörökségi kiállítását.

 

A 6. osztály tanulói Sopronban a Crazy Garage - Élő Logikai Kalandjáték szabadulószobáit látogatták meg. A lányok a Csernobil fantázianevű szobából, a fiúk pedig Emő nénivel egy börtönből szabadultak ki a meghatározott időn belül. Nagyon jó csapatépítő program volt, hiszen csak együttműködve, közösen tudtak kijutni. Gondolkodtató, izgalmas feladat volt a résztvevőknek, mindenki nagyon élvezte. Fertőszéplakra visszatérve az újonnan nyílt Peisonia Látogatóközpont interaktív tárlatvezetésén vettek részt a gyerekek.

 

A 7. osztály a Peisonia Látogatóközpont interaktív világörökségi kiállításán vett részt.

 

A 8. osztályosok először a fertőszéplaki kastélyban nézték meg a Peisonia Látogatóközpontot. Ezt követően Fertődön közös fagyizás következett, majd gyalogosam tovább mentek a süttöri régi víztoronyhoz, melyet teljesen felújítottak a közelmúltban. Itt a gyerekek a torony különböző szintjein érdekes programokon vettek részt. A földszinten virtuális kerékpározásban, valamint virtuális evezésben versenyezhettek egymással. Ezen a szinten volt még egy szabadulószoba, melyet mindenki nagyon élvezett. A torony tetejére lépcsőzve az egyes szinteken az érzékszerveket tehették próbára a tanulók, különböző interaktív feladványokkal. A torony tetején pazar kilátás nyílt a közelebbi, s távolabbi környékre is, melyet távcsövekkel kémlelhettek. A programokon jól érezték magukat tanítványaink, a nap végére kellemesen elfáradt mindenki.

Az osztálykirándulásokon készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

 

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron