Új járványügyi intézkedések az iskolában
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button

Tisztelt Szülők! A járványhelyzet jelenlegi alakulása miatt szükségessé vált az EMMI által korábban kiadott Intézkedési Terv kiegészítése.

Eszerint:

- Idegen személy, szülő nem léphet be az iskolába, csak az intézményvezető engedélyével.

- A nevelési-oktatási intézményeket kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek, tanuló látogathatja. Amennyiben  gyermeküknél  tüneteket  észlelnek, a  NNK aktuális  eljárásrendje  alapján gondoskodjanak orvosi vizsgálatról. A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van. Az a gyermek, tanuló, aki bármilyen betegség miatt otthon maradt, a háziorvos, a kezelőorvos igazolásával vagy kórházi zárójelentéssel mehet újra az intézménybe. Hatósági házi karantén esetén a járványügyi hatóság által kiadott, a járványügyi megfigyelést feloldó határozatot szükséges bemutatni.

 

- Nyomatékosan felhívjuk a kedves Szülők figyelmét, hogy az iskola területén csak maszkban tartózkodhatnak. Kérjük, hogy csak nagyon indokolt esetben látogassák iskolánkat. Lehetőség szerint minden ügyintézés online formában történjen. Amennyiben halaszthatatlan okból mégis személyesen kell szülőnek az iskolába belépnie, az előre egyeztetett módon, szervezett keretek között, a járványügyi szabályok betartásával (maszk használata, 1,5 méter távolság) történjen. Kérjük, gyermekeiket csak a kapuig kísérjék és a kapun kívül várják.

- Érintés nélküli lázmérővel szúrópróba szerűen mérjük a tanulók lázát. Ez nem kötelező, csak időszakosan, tesztjelleggel történik a mérés.

- Az iskola épületében kijelöltünk egy elkülönítő termet igazgatói iroda) arra az esetre, ha valamelyik tanulónál fertőzés-veszélyt észlelünk. Ebben az esetben az iskola értesíti a szülőt, aki haladéktalanul köteles a beteg gyermeket az iskolából haza vinni és a gyermek háziorvosát értesíteni. Az iskola értesíti továbbá az intézmény iskola egészségügyi orvosát is. A gyermek iskolába kizárólag orvosi igazolással térhet vissza.

- A tanév eleji szülői értekezletek online formában történnek. Erről az osztályfőnököktől értesítést kapnak.

-  Felsős tanulók számára  az óraközi szünetekben a  közösségi térben ( folyosó, aula, mosdó)  való tartózkodás ideje alatt a maszk viselése  kötelező!

- Az alsó tagozatos diákok számára is ajánlott a maszk használat a közösségi térben.

- A testnevelés órákat - az időjárás függvényében - a szabadban tartjuk. Fontos, hogy az öltözet tekintetében erre készüljenek a gyerekek.

-  Szünetel: az úszásoktatás, iskolafogászat, a színházlátogatások, a Lázár Ervin program.

- A jelenben az énekkari foglalkozás és a délutáni sportfoglalkozások is szünetelnek.

- Nyílt napok sem szervezhetők a tilalom visszavonásáig.

- A járványügyi helyzetre való tekintettel a közösségi rendezvények minimalizálására törekszünk. Megtartásuk a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett történhet.

Kérném a kedves Szülőket, akinek módja, lehetősége van rá a járványügyi helyzetre való tekintettel mentesítse gyermekét a délutáni napközis és tanulószobai foglalkozás alól.

MINDEN JÁRVÁNYÜGGYEL KAPCSOLATOS INTÉZKEDÉS A GYERMEK ÉS A CSALÁD VÉDELMÉBEN TÖRTÉNIK.

 

Tantestületünk nevében köszönöm együttműködő segítségüket.

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron