Tanévzáró ünnepély, bizonyítványosztás 2020
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button

Minden tanév rejteget magában valami újat, de az idei tanév nagyon különleges volt diák, pedagógus és szülő számára egyaránt. Küzdelmes tanítási év áll mögöttünk. Március közepén a rendkívüli járványveszély miatt váratlanul és gyorsan kellett átállnunk az iskolán kívüli munkarendre. A szorgalmi időszak harmad részében digitálisan folyt az oktatás a különböző online csatornákon keresztül.

Pedagógusaink interaktív, következetes, lelkiismeretes munkájának köszönhetően még a rendkívüli helyzetre való tekintettel is eredményesen zárhattuk a tanévet. Folyamatosan nyomon követték a tanulói munkát, segítették az otthoni felkészülést, az ellenőrzés és értékelés legkülönfélébb módjával motiválták tanulóinkat. Ehhez az eredményes munkához társult tanulóink szorgalma, a tanórákra való kitartó, lelkiismeretes felkészülése. Köszönöm tanulóink lelkesedését, a nehéz pillanatokban való helyt állását. Tudom, nem volt könnyű, sokszor hiányzott a tanító néni biztató szava, kedves mosolya, vagy éppen határozott tekintete, a többszöri pedagógusi magyarázat, vagy a megerősítés. Példaértékű, ahogy a szülők, családtagok segítették az otthoni tanórai felkészülést. Diákjaink és pedagógustársaim nevében hálásan köszönöm a szülők önzetlen segítségét, támogatását, áldozatvállalását, amit a digitális oktatás során, erőn felül nyújtottak. Mindnyájan tudjuk, hogy mindezt gyermekeikért tették, az ő boldogulásukért. Bízom benne, hogy tanulóink a megszerzett tudást szeptemberben eredményesen fogják kamatoztatni.

Az új munkarend bevezetéséig az iskolai munkatervben foglalt feladatokat, programokat sikerült maradéktalanul teljesítenünk. Örömmel emlékezünk vissza a nyárbúcsúztató partyra, a vidám diáksportnapra, az októberi tökfesztiválra, a fantasztikus pályaorientációs napra, az adventi gyertyagyújtások bensőséges pillanataira, a mikulásvárásra, a karácsonyi ajándékozás meghitt perceire. Decemberben egészségnapot is tartottunk, boldogan elevenítjük fel a februári farsangi bál vidám jeleneteit is. Több versenyre készültünk a tanév során, de sajnos a járványveszély miatt többségük megszervezésére nem kerülhetett sor. A digitális oktatás keretében is próbáltuk a közös programjainkat online formában megszervezni: ilyen volt a víz világnapi és a föld világnapi megemlékezés, iskolánk névadója születésnapjára szervezett iskolanapunk, anyák napja, madarak és fák napja, Jonatán-vetélkedő, nemzeti összetartozás napja. Ötödik osztályos tanulóink a „Mozaik Múzeumtúra” szervezésében online rendhagyó foglalkozásokon is részt vettek.  Sajnos elmaradtak a tavaszi diáksport rendezvények, a költészet napi szavalóverseny, a fenntarthatósági és digitális témahétre szervezett interaktív feladatok nagy része,  a tavaszi egészségnapunk,  a gyermeknapi programok és a várva várt  tanév végi,  vidám osztálykirándulások.

Nagy örömünkre a tavasz folyamán huszonöt tanulót írattak be iskolánkba. Szeretettel várjuk őket a szeptemberi iskolakezdéskor.  Nyolcadik osztályos tanulóink közül mindenki felvételt nyert a választott középfokú intézménybe.

Sajnos az ő búcsúztatásuk nem az eddig megszokott, ünnepélyes keretek között történhetett az idei évben. Reméljük, hogy az iskolánkban megszerzett tudás, a közös élmények erőt adnak számukra, hogy a leggördülékenyebben vegyék az akadályokat a továbbtanulás során.

A tanév zárását is rendhagyó módon szerveztük. Az iskolai ünnepélyes tanévzáró helyett osztályonként történt a bizonyítványosztás. Az osztályfőnökök röviden értékelték a tanév oktató munkáját, majd a megfelelő egészségügyi szabályok betartásával mindenki személyesen átvette megérdemelt bizonyítványát.

A tanulmányi munka tekintetében örvendetes, hogy iskolánk valamennyi tanulója teljesítette a tantervi követelményeket és szeptemberben a magasabb évfolyamon folytathatja tanulmányait. A tanév értékelése alapján elmondhatom 182 tanuló közül 37 tanuló kitűnő, 21 tanuló jeles eredménnyel végzett.

A kitűnő tanulók ajándékul az eddigi évekhez hasonlón a Fővárosi Nagycirkusztól meghívást kapnak egy előadásra. A kimagasló tanulmányi és közösségi munka, a szorgalmas felkészülés, a példás magatartás és a versenyeken elért kiemelkedő eredmény elismeréséül 64 könyv, oklevelek és számos emléklap került kiosztásra.

A tanév zárásaként köszönetemet fejezem ki a Soproni Tankerületi Központ vezetőségének és munkatársainak a mindennapi munkánkhoz nyújtott készséges segítségért. Külön köszönet illeti a Szülői Szervezetet egész éves aktív és lelkes munkájáért, mellyel hozzájárultak programjaink sikerességéhez. Köszönöm továbbá Fertőszéplak Község Önkormányzatának, képviselőtestületének az egész tanév során megtapasztalt segítő együttműködést, gondoskodást. Köszönöm minden támogatónak a pozitív hozzáállást, mellyel segítették iskolánk mindennapjait, eredményes oktató-nevelő munkáját.

Elérkezett a jól megérdemelt pihenés ideje, a nyári vakáció. Ezt a felhőtlen örömöt, boldogságot már mindannyian vártuk. Remélem, hogy az elkövetkező napok, hetek már a pihenésről, a játékról, a kirándulásról, a táborozásról, a közös családi programokról szólnak. Bízom benne, hogy a tanévben elsajátított ismeretek valamiképpen a nyár folyamán leülepednek tanulóinknál olyannyira, hogy szeptemberben ismét lesz hely az új és érdekes tananyag számára. Kellemes pihenést, tartalmas időtöltést kívánok iskolánk minden tanulójának a nyári szünidőre. Épségben, nagyra nőve és kipihenten szeretném fogadni iskolánk minden tanulóját az augusztus 31-i tanévnyitó ünnepségen.

Jó egészségben eltöltött, élményekben gazdag, vidám, balesetmentes nyári szünidőt kívánok iskolánk  minden diákjának, kedves szüleiknek és kollégáimnak!

Néhány fontos információ:

- A nyár folyamán kéthetente, szerdai napokon 9.00-13.00 óráig ügyeletet tartunk az iskolában.

- A könyvtár nyári nyitva tartása: hétfőként 17.00-18.00 óráig.

- A tankönyvosztás az augusztus 24-vel kezdődő héten lesz, a pontos időpontról a honlapon és az iskola Facebook oldalán kapnak tájékoztatást.

- Tanévnyitó ünnepély: 2020. augusztus 31. (hétfő) 17. 00 óra

 

A tanévzárókon készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron