Fertőszéplaki ovi-suli 2019
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button

Az idei tanévben is megrendeztük ovi-suli programunkat a leendő első osztályos tanulók és szüleik számára, megkönnyítve ezzel az óvodából iskolába való sikeres átmenetet. Március 1-jén, pénteken a délutáni órákban huszonnégy iskolába készülő, nagycsoportos ovis volt a vendégünk, akik szüleikkel, testvéreikkel érkeztek iskolánkba.

Kalmárné Ilike tanító nénivel a fertőszéplaki óvodában tett előzetes látogatásunk alkalmával közös találkozást, megbeszélést tartottunk az iskolába készülő gyermekek szülei számára. Ezt követően Ilike tanító néni óvodai foglalkozás keretében ismerkedett a kis nebulókkal.

Nagyon örültünk, hogy ovi-suli programunkra a fertőszéplaki és sarródi óvodásokon kívül a fertőhomoki és a hegykői óvodából is érkeztek látogatók, érdeklődve az iskolánkban folyó oktató-nevelő munkánk iránt.

A zsúfolásig megtelt, modern, szép osztálytermünkben Ilike tanító néni szám és betű országba kalauzolta el a kíváncsi nagycsoportos ovisokat. A tanító néni irányításával mondókák és játékos, mozgásos feladatok közepette ügyesen számoltak a kicsik. Figyelmesen hallgatták végig a kesztyű lakóiról szóló kedves mesét. Együttműködtek a tanító nénivel, bátran nyilatkoztak. A foglalkozás keretében kreatív tevékenykedtetésre is sor került: egy fát színeztek ki a gyerekek, majd tavaszi virágokkal díszítették a lombkoronáját. Nagyon örültek az elkészített szép, színes képnek, amit természetesen haza is vihettek. Egy újabb feladat során a cicák és a masnik helyes számú színezését csillaggal jutalmazta a tanító néni. Boldog volt mindenki, hiszen a hibátlan munka jutalmául, mindannyian csillagot kaptak. A délután zárásaként minden ovis a táblán lerajzolhatta az óvodai jelét.

A késő délutáni óra nagyon jó hangulatban, vidáman, felszabadultan telt ovisok, szülők, pedagógusok számára egyaránt. Az ovisok büszkék voltak arra, hogy igazi iskolapadban ülhettek és igazi iskolás feladatokat oldhattak meg. Az első, iskolában töltött boldog percek emlékéül könyvjelzőt kaptak Ilike nénitől.

Bízunk benne, hogy az iskolánkban folyó oktató-nevelő munka, az előzetes szülői értekezletek, beszélgetések, a foglalkozások tapasztalatai, élményei elnyerték a szülők és a leendő első osztályosok tetszését.

Sok szeretettel várjuk a kedves Szülőket és a gyermekeket a közelgő áprilisi iskolai beiratkozásra!

Az ovisulin készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron