Beszámoló az éjszakai kerékpártúráról
Írta: Fekete Imre szakosztályvezető   
AddThis Social Bookmark Button
Szombaton az éjszakai túra volt a soron következő. Esőre nem számítottunk, viszont az indulás időpontjában órási szélben tekerhettünk, ami sokáig az előnyünkre szolgált. Hetekkel a túra előtt felhívtam Tóth Miklós atyát, hogy szeretnénk meglátogatni. Többszöri egyeztetés után, javasolta Magyarkeresztúrt, misével egybekötve. A szentmise a nemrégiben elhunyt kerékpáros barátunkért, Fejes Miklósért volt bemutatva. Voltak akik kocsival érkeztek a misére Fertődről és Fertőszéplakról egyaránt. Magyarkeresztúr egy kicsi falu, két templommal, két vallással, ennek eredménye, hogy az itt celebrált szentmiséket átlagban 6-8 fő látogatja. Az az érzésem, hogy nem sokszor lehetett ennyi ember ebben a templomban (lásd a képeken). Mise után az atya megáldotta a kerékpárosainkat valamint a bringájukat. A héten felhívott Horváth Mátyás helyi lakos és közölte, hogy Ők nagyon örülnek a látogatásunknak, és szeretnének minket megvendégelni egy frissítőre a helyi kultúrházban. Ezért fél órával előbbre hoztam az indulás időpontját, így sikerült 17:25-re odaérnünk a faluba. A szentmise után még visszamentünk morzsázgatni és az atyával is tudtunk beszélgetni. Szenzációs helyi készítésű pogácsákat, süteményeket kaptunk, meg is jegyeztem, hogy nagyon sok helyen megfordultunk már a csapattal, de ilyen vendéglátásra nem emlékszem. Nagyon szépen köszönjük, aki ott volt szerintem egy óriási élménnyel gazdagodott! Terveim szerint jövőre visszatérünk. Hazafelé ahogy sötétedett, úgy lankadt a szél ereje is, majd 23:00-kor érkeztünk vissza Széplakra.
További képeink: http://www.fertoszeplakisk.hu/hu/galeriak/67-72.-ejszakai-kerekpartura-2018-magyarkeresztur.html

Június 30-án, szombaton volt az idei éjszakai túránk. Eső nem nehezítette utunkat, de indulás után órási szélben kellett tekernünk. Ez sokáig előnyünkre szolgált.

Hetekkel a túra előtt felhívtam Tóth Miklós atyát, hogy szeretnénk meglátogatni. Többszöri egyeztetés után javasolta Magyarkeresztúrt, szentmisével egybekötve. A szentmise a nemrégiben elhunyt kerékpáros barátunkért, Fejes Miklósért volt bemutatva. Voltak, akik autóval érkeztek Fertődről és Fertőszéplakról a szentmisére. Magyarkeresztúr egy kicsi falu, két templommal, két vallással, ennek eredménye, hogy az itt celebrált szentmiséket átlagban 6-8 fő látogatja. Az az érzésem, hogy nem túl gyakran van annyi ember a magyarkeresztúri templomban, mint ezen a szombat estén. Mise után az atya megáldotta a kerékpárosainkat, valamint a bringájukat. A héten felhívott Horváth Mátyás magyarkeresztúri lakos és örömét fejezte ki, hogy látogatást teszünk községükben. Kedvesen jelezte, hogy szeretnének minket megvendégelni a helyi kultúrházban, ezért fél órával előbbre hoztam az indulás időpontját. A szentmise után még visszamentünk a kultúrházba, ahol az atyával is tudtunk beszélgetni. Szenzációs helyi készítésű pogácsákat, süteményeket kaptunk. Meg is jegyeztem, hogy nagyon sok helyen megfordultunk már a csapattal, de ilyen vendéglátásra nem emlékszem. Nagyon szépen köszönjük! Aki ott volt, óriási élménnyel gazdagodott! Terveim szerint jövőre is visszatérünk. Hazafelé, ahogy sötétedett, úgy lankadt a szél ereje is. 23 órakor érkeztünk vissza Fertőszéplakra.

További képeink: http://www.fertoszeplakisk.hu/hu/galeriak/67-72.-ejszakai-kerekpartura-2018-magyarkeresztur.html

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron