Megújuló külterületi utak, karbantartásukra felkészült önkormányzatok
AddThis Social Bookmark Button


Fertőd, Fertőszéplak és Sarród települések együttműködésében 60,3 millió forint vidékfejlesztési támogatást fordíthatnak ezen célok megvalósítására


A Fertő-táj szívében található Fertőd városa szomszéd településeivel, Sarróddal és Fertőszéplakkal együttműködésben tudja részben stabilizálni, részben szilárd burkolattal ellátni külterületi útjait, melyek a települések összekötésén túl a gazdálkodók számára területeik megközelíthetőségét biztosítják. A nyertes pályázatnak köszönhetően a felújításra kerülő utak hossza összesen 6,5 km. Stabilizálás valósul meg Fertődön 1,1 km-en,  Fertőszéplakon 2 km-en, Sarródon 65 fm-en.

Fertődön a tervezés alá tartozó út két helyrajzi számon található (hrsz.: 0289, 0310), de egy folyamatos útként köti be az itt lévő mezőgazdasági területeket, illetve vállalkozásokat a 8531. számú ök. útba egy aszfaltozott külterületi mezőgazdasági úton keresztül.

Fertőszéplakon a tervezés alá tartozó út két helyrajzi számon található (hrsz.: 08, 014), de egy folyamatos útként köti össze Fertőszentmiklóst és Fertődöt Fertőszéplakkal. Ezt a közéjük ékelődő 018 hrsz-ú vasúti keresztezés szakítja meg. Az út profilja általában nem megfelelő, helyenként az út szélén magas a padka, csapadékos időjárás esetén nehezen lehet rajta közlekedni.

Sarródon a tervezési szakasz (hrsz.: 0229/17) 64,5 fm az elején csatlakozik a Jókai Mór és a Petőfi utcához. Az út vasúti területtel folytatódik keresztezve a Fertőd- Pamhagen vasútvonalat, aminek a helyrajzi száma 0237 (ez GYSEV), majd becsatlakozik a korábban már felújított fertőszéplaki külterületi úthálózatba.

A konzorcium erő-és munkagépeket is beszerez kül- és belterületi útjaik karbantartásának magasabb színvonalának biztosítása érdekében. A konzorcium 1 erőgépet és 10 munkagépet vásárol, melyekkel a karbantartásokat kül-és belterületen egyaránt képesek lesznek a jövőben ellátni: traktort, homlokrakodót, szárzúzót, seprő adaptert, fűnyíróasztalt, gréderlapot, rézsűnyírót, rézsűmulcsozót, sószórót és ágaprító gépet vásárolhatnak már idén nyáron.

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron