Szép fertőszéplaki siker a Megyei Széchenyi Iskolák találkozóján
Írta: Rozsits-Princzes Anita szaktanár   
AddThis Social Bookmark Button

Iskolánk az idei évben is meghívást kapott a Megyei Széchenyi Iskolák találkozójára, ami 2018. április 13-án, pénteken, Mosonszentmiklóson került megrendezésre. Intézményünkön kívül a kapuvári, a csornai, a gönyűi, a nagycenki iskola és a soproni Széchenyi Gimnázium diákjai, valamint iskolánként két pedagógus tette tiszteletét a rendezvényen.

Előzetes feladatként kaptuk, hogy „A mi Széchenyink” címmel készítsünk egy ppt-t, ami bemutatja mindennapi életünket, ünnepeinket, programjainkat, amelyek iskolánk névadójához kapcsolódnak. Írni kellett továbbá egy dalt is, ami szintén iskolai életünk hangulatát mutatja be. Harmadik előzetes feladatul egy alkotást kellett készítenünk, amely tükrözi a XIX. század életét, hangulatát. A pályaművet Elekes Dóra 6. osztályos tanuló készítette el. Munkáját a zsűri 2. helyezéssel jutalmazta. Iskolánkat Hanzséros Vanda, Bikádi Dalma, Czifra Máté, Zsugonits Ádám 8. osztályos, valamint Szalai Miklós, Németh Bálint és Mende Jordán 7. osztályos tanulók képviselték. A találkozót ünnepélyes megnyitóval indították, melyet koszorúzás követett. Ezt követően „Gróf Széchenyi István a legnagyobb magyar„ címmel előadást hallottunk Papp Éva tanár tolmácsolásában. Ezután kezdődött a „Széchenyi és kora” vetélkedő, ahol érdekes feladatokkal kellet a csapatoknak megbirkózniuk. A vetélkedőt követően vegyes csapatokba szerveződtek a gyerekek. Mindannyiunk örömére közös fénykép is készült. Az ebéd alatt feltöltődtek és ismerkedtek egymással a különböző iskolákból szerveződött csapattagok. A vetélkedő résztvevői kora délután vegyes csapatokban járták a települést, ahol játékos feladatok várták őket. A tavaszi napsütésben gyalogosan megismerték a falu nevezetességeit, beszélgettek, élményekkel telve tértek vissza az iskolába. A találkozó zárásaként kihirdették a délelőtti vetélkedő eredményét, ahol nagy örömünkre az első helyen végeztek diákjaink. A találkozón résztvevő diákok mindegyike egy kis ajándékkal térhetett haza ezután az izgalmas, élményekkel teli nap után.

Nagyon büszkék vagyunk diákjaink szereplésére, sikerére! Diákjaink győzelme révén egy évig iskolánk őrizheti a Széchenyi kupát. A találkozó végén igazgatónőnk büszkén jelentette be, hogy 2019-ben Fertőszéplakra várja a megyei Széchenyi István nevét viselő iskolák diákjait és képviselőit a következő találkozóra.

A találkozón készült képek ide kattintva tekinthetők meg.

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron