Fertőszéplaki ovi-suli 2018
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button

Az idei tanévben is megrendeztük ovi-suli programunkat a leendő első osztályos tanulók és szüleik számára, megkönnyítve ezzel az óvodából iskolába való sikeres átmenetet. Március 9-én, pénteken a késő délutáni órában huszonnégy iskolába készülő, nagycsoportos ovis volt a vendégünk, akik szüleikkel, testvéreikkel érkeztek iskolánkba.

Sövegjártó Tamásné, Berni tanító nénivel a fertőszéplaki és a sarródi óvodába tett előzetes látogatásunk alkalmával közös találkozást, megbeszélést tartottunk az iskolába készülő gyermekek szülei számára. Néhány nappal később Berni tanító néni óvodai foglalkozás keretében ismerkedett a kis nebulókkal.

Nagyon örültünk, hogy ovi-suli programunkra a fertőszéplaki és sarródi óvodásokon kívül a fertőhomoki, fertődi, süttöri és a fertőszentmiklósi ovis szülők is elhozták gyermekeiket, érdeklődve iskolánkban folyó oktató-nevelő munkánk iránt.

A zsúfolásig megtelt, modern, szép osztályteremben Berni tanító néni szám és betű országba kalauzolta el a kíváncsi leendő első osztályos gyerekeket. Számoltak, kreatívan rajzoltak, sőt a táblánál is nagyon ügyesen oldottak meg matematikai feladatokat. Figyelmesen hallgatták végig az elgurult „ó” betű meséjét. Majd a mesével kapcsolatban figyelemfejlesztő, érdekes feladatokat oldottak meg. Aktívan bekapcsolódtak a kedves, mozgásos játékokba is. Nagyon ügyesen együttműködtek a tanító nénivel. Boldogan vettek részt a közös tantermi játékban is, ahol a hunyónak ki kellett találnia, melyik társa bújt el a terítő alá.

A késő délutáni óra nagyon jó hangulatban, vidáman, felszabadultan telt ovisok, szülők, pedagógusok számára egyaránt. Az ovisok büszkék voltak arra, hogy igazi iskolapadban ülhettek és igazi iskolás feladatokat oldhattak meg. Az első, iskolában töltött boldog percek emlékéül könyvjelzőt kaptak Berni nénitől.

Bízunk benne, hogy az iskolánkban folyó oktató-nevelő munka, az előzetes szülői értekezletek, beszélgetések, a foglalkozások tapasztalatai, élményei elnyerték a szülők és a leendő első osztályosok tetszését.

Sok szeretettel várjuk a kedves Szülőket és a gyermekeket a közelgő áprilisi iskolai beiratkozásra!

A jó hangulatú délután képei ide kattintva tekinthetők meg.

 

Polgármesteri köszöntő

 

Önkormányzati választás 2019

Facebook

Programnaptár 2020

Domb újság

.


Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév: wifi
Jelszó: free

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron