Vakációtábor 2017
AddThis Social Bookmark Button

Iskolánk hagyományaihoz híven idén is megrendezte a vakációtábort 2017. június 19-23-ig. Munkánkat az első három nap során a fertődi Gyermekjóléti Szolgálat kedves munkatársai segítették.

 

  1. nap – A hűvösebb reggeli órákat kihasználva lesétáltunk Fertődre egy magánházhoz, ahol különféle díszmadarakat és egyéb kisállatokat tekintettünk meg. A tízórai után indultunk vissza, majd tantermi játékok következtek. Ebéd után levendula buzogány készítését sajátíthatták el a gyerekek. A nap hátralévő részében szabadtéri játékokat játszottak a gyerekek.
  2. nap – A reggeli órákban ellátogattunk a fertőszéplaki Polima papírfeldolgozó üzembe. Marci bácsi lelkesen vezetett minket körbe, mindent megmutatott, betekintést nyerhettünk a papírfeldolgozás folyamatába. Ebéd után folytatódott a levendula buzogány készítés, illetve mellette még nyári képkereteket is alkothattak a gyerekek. Sok tantermi és szabadtéri játékkal egészült ki a nap.
  3. nap – A reggeli órákban a reggeli torna után, a helyi védőnő vezetésével egészséges táplálkozás címmel, a zöldségekről és gyümölcsökről, interaktív mesével előadást hallhattunk. Előző napon „házi feladatnak” a tanulók azt kapták, hozzanak gyümölcsöket a kiskertekből, hogy gyümölcssalátát készíthessenek és kóstolhassanak. Így cseresznye, ribizli, sárgabarack és még más gyümölcsök felhasználásával közösen készítették el az egészséges tízórait. Ebéd után üvegfestéssel, díszüvegek készítésével foglalatoskodtak a hűs tantermekben. A délutáni órákban pedig hideg szörpözésre voltak hivatalosak a helyi falatozóba.
  4. nap – A reggelt egy ébresztő aerobik tornával kezdtük, majd az udvaron különféle ügyességi játékokat játszottak a gyerekek. Ezután kavicsot festettünk, szőttünk, gumikarkötőt készítettünk. Az ebéd után egy kis csendes pihenőt tartottunk, közben mesét néztek a gyerekek, illetve aki akart, színezhetett is. Délután néhány ügyességi feladat után a tornateremben sorversenyeket játszottunk.
  5. nap – A  napot a játszótéren egy közös játékkal kezdtük. Ezután egy kézműves foglalkozáson vettek részt a gyerekek, ahol gyöngyből állatokat és karkötőket, nyakláncokat készítettek. Közben a szomszéd tanteremben kreatív építésre volt lehetőségük legóból. Ebéd után elmentünk jégkrémet enni, majd udvari és tantermi játékokat játszottunk.

 

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron