Jonatán játékos vetélkedő 2017
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button

Többéves hagyományainkhoz híven az idei tanévben is megrendeztük a Jonatán játékos műveltségi vetélkedőt, melyre már hetekkel ezelőtt izgatottan készültek iskolánk tanulói.  Elsődleges célunk a versennyel az olvasás megszerettetése és népszerűsítése, de a csapatszellem kialakítása, az egymásra figyelés, a közös alkotás élménye is kiemelt nevelési feladatunk.

 

Június 12-én, a tanév végi beszámolók, dolgozatok és vizsgák után szerveztük meg a versenyt.  A csodálatos napsütötte délelőttön vidám iskolás gyermekektől volt hangos Fertőszéplak fő utcája.  A versenyző tanulók kíváncsian keresték fel az egyes helyszíneket, ahol az olvasottakkal kapcsolatban interaktív feladatokat kellett megoldaniuk.

Az előzetes feladatok alapján minden csapat készített plakátot a könyvről, pecsétet, kitűzőt, menetlevelet, melyre a különböző állomások pontszámai kerültek. Igazán igényes munkák születtek, ahol megmutatkozott a gyerekek kreativitása, ügyessége. Az egyes bolygók a falu nevezetes helyein voltak: az óvodában, a templom előtt, a kastélyban, a játszótéren és az iskolában. A Földön, azaz a Művelődési Házban az egyes produkciókat pontoztuk: a csapatnótát, a verset és a közös megjelenést. A várakozó csapatok egymás produkcióit élvezhették, vagy a tágas udvarunkon kedvükre játszhattak különböző labdajátékokat.

Ezen a délelőttön mindenki nyertes volt, mivel egy maradandó élménnyel lett gazdagabb, egy tartalmas könyvvel, egy jó csapattal. Az alsótagozatosok vetélkedésében a „Csipetke Csiperkék csapata„ (1. osztály) diadalmaskodott, őket követték a „Mindenevők”, csapat nebulói (4. osztály), míg harmadik helyen az „Időutazók csapat” tagjai (1. osztály) végeztek.  A felsősöknél hat csapat versengett, melyből a legeredményesebbek a fertőszéplaki 7. osztályos „Zűrkirályok „csapata, valamint a „Szigetlakók” csapata (6. osztály) volt fantasztikus produkcióval és eredménnyel. Az előkelő 3. helyet szintén a 6. osztály „Rejtett sziget lakói„ csapata szerezte meg.

A legeredményesebben versenyzőket ajándékkal jutalmaztuk, de üres kézzel senki sem távozott, mert mindenkinek jutott ajándék: oklevél, édesség, kedves élmények, örömteli percek. Köszönjük a szülők segítségét, hogy kisiskolásainkat kísérték az egyes helyszínekre.

A kapott élményéket, ismereteket raktározzuk a következő tanévre, hiszen jövőre is vár ránk a megmérettetés és a versenyzés.

A Jonatán vetélkedőn készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

 

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron