Költészet napi Kerék Imre szavalóverseny Fertőszéplakon
Írta: Frechné Csertán Brigitta szaktanár   
AddThis Social Bookmark Button

2017. április 10-én a költészet napja alkalmából megrendeztük tradicionális Kerék Imre szavalóversenyünket. Szeretettel vártunk kicsiket és nagyokat, érkeztek is szép számmal a versenyzők. Szavalni vágyó iskolások és felnőttek képviselték Fertőszéplakot, Fertődöt, Fertőszentmiklóst, Hegykőt, Nagycenket, Kópházát, Egyházasfalut és Zsirát. Harmincnyolc szavalat hangzott el lelkes és felkészült diákoktól és a felnőtt résztvevőktől, akik nemcsak emelték a rendezvény színvonalát, de megszívlelendő példát is adtak az ifjúságnak. A zsűri soraiban tisztelhettük a Soproni Tankerületi Központ képviseletében Kovács Tiborné Tanügyi vezetőt, Fejesné Horváth Margit magyar nyelv és irodalom szakos pedagógust és Tömördi Istvánnét, a helyi Őszirózsa Nyugdíjasklub egyik vereseket kedvelő tagját.

 

Az alsó tagozatos kategóriában I. helyezést Vizniczki Máté (3.o) érte el a kópházi Nakovich Mihály Általános Iskolából, a II. Kiss-Szigeti Csaba (3.o.) lett a Fertő-táj Általános Iskolából Hegykőről, a III. pedig Dolmány Dóra (3.o.), aki szintén a Nakovich Mihály Általános Iskolából jött. A felső tagozatos kategória I. helyezettje Payrits Karmela 8. osztályos  kópházi diák lett, a II. helyezést Horváth Bianka, a hegykői iskola 8. osztályos tanulója érte el, III. pedig Németh Krisztina (8.o.) lett az Simonyi Károly Általános Iskolából, Egyházasfalu képviseletében. A felső tagozatos kategória különdíját Simon Nikolett 8. osztályos fertőszéplaki tanuló nyerte el, aki saját, édesanyjához írott versét szavalta el.

Minden kedves, költészetet szerető, szavalni vágyót szeretettel vár jövőre is a Széchényi Ferenc Általános Iskola pedagógus és tanulóközössége.

A szavalóversenyen készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron