Weöres Sándor szülőházánál jártunk
Írta: Fekete Imre szakosztályvezető   
AddThis Social Bookmark Button


A múlt hétvégén Csöngére látogattunk. Ez a piciny falu Vas megyében található, Sárvár vonzáskörzetében és mindössze 415-en lakják. Ebben a faluban található a Weöres Sándor – Károlyi Amy emlékház, ami mostani úticélunk volt. Az időjárás tökéletesnek bizonyult, szélcsend és 20-25 fok. Ennek megfelelően nagyszerű tempóban tudtunk haladni a csapattal.

A túra szervezése folyamán, az interneten kutakodva találtam egy telefonszámot az emlékházhoz. A hölgy rendkívül barátságos volt, kérésünkre kijött és kinyitotta az épületet, ahol teljesen ingyen körültekinthettünk. Sőt, az udvart már előre nyitva hagyta, arra az esetre, ha előbb megérkeznénk, mint Ő. Ez így is történt, de talán jobb is, mert addig felfrissülhettünk egy picit és mindenki pótolhatta az elégetett kalóriáit.
Weöres Sándor – kisebb-nagyobb megszakításokkal – életének közel felét Csöngén töltötte. A község lakosai még Weöres Sándor életében szerettek volna a település legnagyobb fiának emléket állítani. A költő házaspár életművét emlékház (amely a költő szülőháza volt) és benne állandó kiállítás mutatja be a hagyatékból származó bútorok, könyvek, fényképfelvételek, kéziratok, relikviák segítségével.
Hazafelé tettünk egy kis kitérőt, ugyanis Ostffyasszonyfa felé vettük az irányt és így egy teljesen más útvonalon jöttünk haza, mint amin érkeztünk.

A túrán készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

 


 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron