Vidám gyereknap Fertőszéplakon
Írta: Ihász Mónika   
AddThis Social Bookmark Button

Május 29-én tartottuk meg Fertőszéplakon a gyereknapot a Művelődési Ház és a diákönkormányzat szervezésében. Reggel megkezdődtek az alsó tagozatosoknak és a felsősöknek is a versenyek. Az alsósok KRESZ tudásukat fejlesztették, akadálypályán kellett ügyeskedniük, a felsősöket pedig 4 helyszínen várták tanáraik ügyességi, kooperációs és elméleti feladatokkal. Minden osztály egy csoportot alkotott. Volt, ahol lufival a lábuk között kellett egyensúlyozni, volt ahol a gyorsaság számított és volt, ahol Fertőszéplak történetének ismerete jelentett előnyt. A diákok egyik kedvenc feladata az volt, amikor falubeliekkel kellett „szelfizni”, fényképezkedni. A győztes az a csapat lett, aki a legtöbb fotót készítette a megadott idő alatt.

 

Miközben minden iskolás versengett, az udvaron egy nagy légvár lett felállítva, melyet 10 órától egészen 15 óráig megállás nélkül kihasználtak kicsik és nagyok egyaránt. A felsős fiúk közül pedig megválasztották a pünkösdi királyt. Ahhoz, hogy valaki kiérdemelje ezt az elismerést, erősnek, gyorsnak, taktikásnak és ügyesnek kellett lenni. Heten mérették meg magukat a feladatok során. A fiúk Toldit meghazudtolóan tartották a petrencés rudat, Fekete Laci nyomdokaiba lépve emelték a súlyokat, profi golfozóktól ellesett technikával irányították a labdát a célba, másodpercek alatt vették be Shrek ugrálóvárát, és királyjelöltekhez méltó módon itták a tejet és a vizet, valamint ették a csokit karjaik használata nélkül. Mindenki nagyon élvezte a próbatételeket, a közönség végig biztatta a fiúkat, ám csak egy győztes lehetett. A királyi címet Galambosi Tibor szerezte meg, ezzel elnyerve a pezsgőt, tollat és a falusi jogart, azaz egy húsklopfolót. Kiváltsága volt még, hogy a sütisütőversenyen részt vehetett a zsűriben, azaz végigkóstolhatta az összes finomságot.

A jégkrémezés után a gyerekek által sütött sütit értékelte a zsűri. Volt itt édes, színes, habos, gyümölcsös, töltött és kelesztett édesség is. Ezután pedig a Rubik kocka és Rubik kígyó kirakó verseny következett. A nagy küzdelemben volt, ahol csak másodpercek döntöttek a helyezéseket illetően. A Rubik kígyó kirakásának rekordja pedig 7 másodperc lett. Tojásdobáló versenyt is rendeztek, ahol nagyon egyszerűek voltak a játékszabályok: a tojások nem törhettek el. Ovisoknak és iskolásoknak is lehetősége volt a nap folyamán lovasszekerezni, 3 órától pedig a Fabula együttes koncertjét hallgathatták a gyerekek, a nagyobbak pedig kosármeccsen mérették meg magukat a tanárok és szülők ellen. Nemcsak a játékból, hanem a palacsintasütésből is kivették részüket a szorgalmas szülők. Annyi finom palacsintát készítettek, hogy egy egész asztal megtelt és a sokféle ízesítésű ínyencséggel jártak a gyerekek kedvében.

Ezen a meleg, május végi napon a gyerekek nevetésétől volt hangos a falu, és élvezték azt, hogy ma minden értük volt.

A gyereknapon készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

 

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron