Szép eredmény a Széchenyi iskolák találkozóján
Írta: Rozsits-Princzes Anita szaktanár   
AddThis Social Bookmark Button

Idén is megrendezésre került április 18-án a megyei Széchenyi iskolák találkozója. Az idei házigazda a soproni Széchenyi István Gimnázium volt.

A versenyre négy tanulóval (Mészáros Orsolya, Péterfi Barbara, Sipőcz Réka és Róka Gergő) készültünk. Az előzetes feladatokban szerepelt egy újság készítése, reformkori tartalmakkal, de mai rovatokba rendszerezve. Ebben sokat segített iskolánk több tanulója is. Az elkészült sajtótermék igazán impozáns, színes és érdekes lett, mely a zsűri tetszését is elnyerte.

 

A másik feladatunk egy tudósítás készítése volt, ami a reformkor egy nevezetes eseményét tárja a nézőközönség elé. Mi a lánchíd alapkőletételét választottuk, melyben megszólalt Széchenyi István, mint a híd építésének legnagyobb szorgalmazója, William Tierney Clark tervező és egy pesti polgár is. Ezt a riportot a zsűri előtt kellett előadniuk a diákoknak. Emellett nagyon sokat tanultak, olvastak a versenyzők. A verseny egy népi táncos megnyitóval kezdődött. Majd minden csapat bemutatta a tudósítását. Az újságokat már előzetesen elbírálták mind tartalmi, mind formai szempontból. A történelmi vetélkedőn többféle feladattal kellett megküzdeni a versenyzőknek (dominó, horgászat, képek párosítása, felismerése, kirakása). Ezután megvendégeltek minket a Perkovátz házban egy ízletes ebédre. A koszorúzás után volt az eredményhirdetés. Csapatunk az előkelő második helyen végzett e jeles versenyen. Nagyon tartalmas, szórakoztató, izgalmas nap volt ez számunkra, és büszkék vagyunk arra, hogy méltón képviseltük iskolánkat ezen a fontos eseményen!

További képek ide kattintva tekinthetők meg.

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron