Költészet napi szavalóverseny Fertőszéplakon
Írta: Ihászné Lajber Rita   
AddThis Social Bookmark Button


A hagyományokhoz híven idén is megrendezésre került április 10-én, Fertőszéplakon a Művelődési Házban a Kerék Imre szavalóverseny. Nagy örömünkre szolgál, hogy egyre többen mérettetik meg magukat a környező települések diákjai és nyugdíjasa közüli. A versenyt három korosztályra bontottuk: alsósok, felsősök és felnőttek. A zsűribe sajnos idén iskolánk volt tanára, Kerék Imre nem tudott eljönni, de a szomszédos Hegykő településről érkezett Völgyi János költő és festő felvállalta a zsűri elnökének szerepét. Munkáját segítette Fejesné Horváth Margit nyugdíjas magyartanár, Dori-Horváth Rita, megyeileg elismert nyugdíjas szavaló és Szalayné Balogh Zsuzsa, a kultúrházépítő Balogh János lánya. A versenyen 60 fő vett részt, 1. osztályostól a 94 éves nagymamáig.

 

Kategóriánként 3 helyezettet díjaztak, ezen felül különdíjak is gazdára találtak. A kiírás alapján kortárs költők verseit szavalták a tanulók, a felnőtt korosztály a szépirodalom szélesebb rétegeiből választotta ki kedvenc költeményét. Öröm volt látni a csillogó szemeket, akik tanúbizonyságot tettek arról, hogy számukra fontos és érték a vers. Az eredmények a következőképpen alakultak:

A legkisebbek versenyét Bársony Nóra fertődi kisdiák nyerte, őt követte Barát Karolina sopronhorpácsi tanulói, a 3. helyen megosztozott Járóka Amanda és Rákos Krisztián fertődi és Nagy Dániel sopronhorpácsi versenyző. A felsősöknél Horváth Hanna hegykői tanuló nyert, a 2. helyen végzett Farkas Ádám sopronhorpácsi és Ábrahám Gergő fertődi diák, őket követték Zsugonits Bence fertőszéplaki és Ábrahám Máté fertődi tanuló. Saját verséért különdíjban részesült Simon Nikolett fertőszéplaki ifjú „költő”. A felnőttek versenyét az egész mezőnyből egyéni előadásmódjával kiemelkedő fertőszéplaki Jakab Norbert nyerte, a 2. helynek Horváth Lajosné, a 3.-nak Varga Istvánné nyugdíjas szavaló örülhetett. Különdíjban részesült Gréger Tiborné fertőszéplaki, Marosi Lászlóné Makár Gáborné, Borsodi Lászlóné fertőszentmiklósi, és Orbán László sarródi nyugdíjas. Ám senki sem távozott üres kézzel: az emléklapok e nap élményeit őrzik, a helyi nyugdíjas klub pedig a versenyzők fogadására süteményeket készített.

A rendezvényen készült képek ide kattintva tekinthetők meg.

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron