Németh Bálint újabb sikere, ezúttal a XII. Bolyai Makettépítő Kupán
Írta: Lukács Béla   
AddThis Social Bookmark Button

Az év végéhez közeledve sem lehet pihenni és lazítani a makettezőknek. Nem kisebb eseményre készültek az elmúlt időszakban, mint a Budapesten megrendezésre kerülő XII. Bolyai Makettépítő Kupa és Kiállítás. Az országos hírű rendezvény - nevéhez méltó módon - a legmagasabb szakmai elvárásokat követeli a jelentkezőktől. A megmérettetésen csak azoknak van esélyük, akik több éves tapasztalattal rendelkeznek a makettezés területén.

 

A magas szakmai elvárások mellet a résztvevőknek azzal is számolni kell, hogy Budapesten vidéki kistelepülésként nem könnyű érvényesülni. A versenyt így komoly esélylatolgatás előzte meg. A szakmai felkészítést végző Fodróczy Zsolt munkája fogta össze régiónk makettezőit. A közös munka mellett, személyre szabottan készült mindenki a nagy napra. A széplaki csapatnak repülőgép kategóriában kellet minden tudományát megmutatnia. A megfeszített munka mellet a részletek kidolgozása is nagy energiát követelt a csapattól. A csodálatos makett elkészült. Bizakodás és remény kísérte a versenyre érkezőket. Kezdetben apróbb nehézségek hátráltatták a versenyre való koncentrálás, de amikor sokadik próbálkozásra sikerült a szálláslehetőséget is megoldani, mindenki egy emberként a versenyre fókuszált. A versenyen a makettek megfelelő bemutatásáról a régiónkat képviselő makettezők gondoskodtak. A verseny második napján az eredményhirdetést nem csekély izgalom előzte meg. Az ország minden régióját képviselő makettezők nagyon nehéz feladat elé állították a szakmai zsűrit. A várt pillanat óriási ováció mellet elérkezett és a széplaki makett szakkört képviselő Németh Bálint AS51.Horsa MkI with British Paratroops makettjét ezüstéremmel jutalmazták. A fellélegzés első pillanatai után látszott mindenki arcán a felismerés, a stratégia meghozta eredményét.

Régiónk minden egyes tagját dicséret illeti az eredményes helytállásért. Az összefogás eredményeként megtapasztalhattuk miként tud érvényesülni egy kis csapat a nagyváros útvesztőjében. A sikerben minden makett szakkör tag osztozhat, hiszen a közös munka nélkül nem sikerült volna elérni ezt a szép eredményt.


 

 

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron