Tanévnyitó ünnepély, Pokker-díj átadás, emléktábla avatás
AddThis Social Bookmark Button

A fertőszéplaki Széchényi Ferenc Általános Iskola tanévnyitó ünnepélye Fertőszéplak Község Önkormányzata és a Pokker János Alapítvány Kuratóriuma közös szervezésével történt. E rendezvény keretében került sor a Pokker-díj és a felújított 60 éves helyi művelődési ház átadására, az építtető, Balogh János igazgató, tanító tiszteletére rendezett emléktábla avatásra.

 

A tanévkezdés alkalmával Iliásné Pozsgai Anna igazgató köszöntötte a meghívott vendégeket, a tanulókat, szüleiket és megkülönböztetett tisztelettel üdvözölte az első osztályos gyerekeket. Beszédében utalt arra, hogy a nyár elteltével minden diák eredményes munkájának feltétele a szorgalmas, következetes tanulás. Megköszönte a szülők, a fenntartó és az önkormányzat együttműködő támogatását, segítségét. Ismertette az új tanév oktatási-nevelési feladatait, céljait, programjait. Az intézményvezető köszöntő szavait az első osztályosok műsora és Tóth Bianka verse követte.

Ezután került sor a Pokker-díj átadására. Miklós Horváth István, az alapítvány elnöke szólt az ünnepelthez, aki kitűnő tanulmányi eredménye, példamutató közösségi munkája alapján kapta a jutalmat. Az idei év kitüntetett díjazottja Szalai Merse 8. osztályos tanuló volt. A díjat Tvordy Beáta a soproni tankerület igazgatója adta át az ünnepeltnek.

A rendezvény a nyugdíjasok műsorával folytatódott. Ők azt a pünkösdölőt adták elő, melyet kisiskolás korukban Balogh János tanító úr tanított be nekik. Megható volt látni és hallani csillogó szemű nyugdíjasainktól a rég nem hallott népszokást, az ismerős dallamokat. Ezt követően Kóbor Attila polgármester úr méltatta Balogh János munkásságát, Robotka Csabáné, kolléga, helytörténeti könyvtáros, egykori tanítvány emlékezett a „tanító bácsira”, mint emberre és pedagógusra. Firtl Mátyás országgyűlési képviselő távollétében Tóth Éva képviselő köszöntötte az egybegyűlteket és tolmácsolta Firtl Mátyás gondolatait. A Balogh család nevében a legidősebb lány, Zsuzsa szólt az egykori tanítványokhoz, a megjelent vendégekhez, visszaemlékezve édesapjára, a faluban megvalósuló tevékenységeire. Végül az emléktáblát a tanító úr fia, ifj. Balogh János leplezte le. Ekkor került sor a kiállítás megnyitására is, melyet Szalainé Balogh Zsuzsa állított össze édesapjáról, munkásságáról, fertőszéplaki éveiről.

Fontos volt számunkra ez az este, ahol megélhettük, hogy milyen jó érzés Fertőszéplakon élni, büszkék voltunk, s vagyunk egykori tanítónkra, tanítványainkra.

Az ünnepségen készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

 

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron