Újabb ékkő a Fertő-part kincsesdobozán
Írta: Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere   
AddThis Social Bookmark Button


Ismét csodálatos látványossággal gazdagodott Fertőszéplak. Bizonyára sokan emlékeznek a Nagy Lajos utcában álló Mária-oszlopra. A legenda szerint egy 17 éves lány emlékére emelték, aki egy villámcsapás következtében vesztette életét.

Az évszázadok alatt a szobor állapota nagyon leromlott. Léte végveszélybe került, de szépsége megragadta Horváth-Sarródi Edith asszony és férje, József figyelmét. Elhatározták, hogy jelentős adománnyal járulnak hozzá a szobor restaurálásához. Kezdeményezésükhöz partnert találtak a Fertőszéplaki Római Katolikus Egyházközségben és Fertőszéplak Önkormányzatában.

 

A restaurálási terv elkészítése és az engedélyeztetési eljárás lefolytatása után elkezdődhetett a szobor felújítása. A munkát a Faragó és Faragó Kft végezte. Az elkészült szobrot új helyére, a Tájházak elé állították fel. Az ünnepélyes átadásra és a szobor újraszentelésére ünnepélyes keretek közt augusztus 16-án, vasárnap délelőtt került sor.

Köszönjük a Horváth-Sarródi házaspár nagylelkű adományát! Köszönjük, hogy újabb csodával gazdagodhatott a mi kincsünk: Fertőszéplak.

A szobor átadásán és újraszentelésén készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron