Ha augusztus, akkor „Széplakok Találkozója” !
Írta: Tóth Lászlóné Weisz Zsuzsanna a „Széplaki Patrióta Egyesület” nevében   
AddThis Social Bookmark Button


Ezen az esős nyáron volt négy szép nap, amikor találkozhattunk a Berettyó- és Dedrádszéplakról ide zarándokolt barátainkkal, vendégeinkkel. 73-an jöttek el hozzánk, hogy a magyar-magyar kapcsolatot tovább öregbítsük. Mára – a találkozónkat tekintve – nagykorúvá váltunk, ugyanis a 18. „Széplakok Találkozóját” hagytuk a hátunk mögött.

2014. augusztus 8 – 11-ig az Önkormányzat anyagi segítségével és a fogadó családok anyagi hozzájárulásával tartalmas, szép, felemelő napokat tölthettünk együtt. Köszönettel tartozunk a Polgármester Úrnak, a Képviselőknek és a fogadó családoknak.

 

Programunkban együtt töltött esték, kirándulás, valamint a szűkebb haza és a történelmi események színhelyeinek megismerése is szerepelt. A ruszti kiránduláson felemelő érzéssel töltött el bennünket, amikor a kb. 120 fős tömeg, szinte egy emberként megindult a Fertő-parti piknik helyére. A kirándulási helyszíneket Taschner Tamás a Művelődési Ház vezetője és munkatársa mutatta be csapatunknak. Nagy köszönet érte.

Természetesen nemcsak a lelket, de a testet is táplálni kell! A finom falatokat az egész falunak szánt ökörsült, valamint Horváth László és csapata által készített finom ”disznóságok” adták a szombat esti közös vacsora alkalmával. Sopron-vidéki zamatos vörösbor is került asztalunkra Horváth Ernő és Eta jóvoltából. Mindezeket ezúton is szeretnénk megköszönni!

A vasárnapi szentmise az ökumené jegyében zajlott, amit a három falu papja mutatott be. Szívet melegítő volt, ahogyan hálát tudtunk adni Istennek, aki egységre és az egység keresésére hív mindannyiunkat. Az Igehirdetést Rátoni Csaba református lelkipásztor végezte. Az Igehirdetésből nem hiányozhatott a Zsoltárok 133. verse, ami a találkozóink mottójává vált: „…. mily jó és mily gyönyörűséges, amikor együtt lakoznak az atyafiak! Csak odaküld áldást az Úr és életet örökké.” Köszönjük Tóth Miklós plébános úrnak, Rátoni Csaba és Bede Ferenc református lelkipásztoroknak a szolgálatukat.

Vasárnap délután Fertőszéplak bemutatását az „Őszirózsa Nyugdíjas Klub – Egyesület” vállalta, amit nagyon köszönünk!

Barátainknak, vendégeinknek minden nagyon tetszett. Feltöltődve, élményekkel gazdagodva mentek haza.

Így teltek el ezek a napok, nagyon gyorsan! Hétfőn a templom előtt búcsút vettünk barátainktól. Bízunk abban, hogy egy év múlva újra találkozunk Berettyószéplakon.

Akinek e beszámoló, vagy beszélgetések alkalmával megtetszett a szervezetünk tevékenysége, szeretettel várjuk közénk!

A találkozón készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

A képek forrása: www.fertopart.hu


 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron