Élménybeszámoló a makett táborból
Írta: Lukács Béla   
AddThis Social Bookmark Button

Az idei évben is a hagyományoknak megfelelően a fertőszentmiklósi Művelődési Ház adott otthont a makettezők táborának. Az időjárás kedvezett a makettező munkának, a külvilágban zajló felhőszakadás nem akadályozta a résztvevőket a munkában. Talán mondhatjuk azt is, hogy nem volt senkinek kedve a szabadban játszani. Így a résztvevők nem töltötték az időt sóhajtózással és a fürdőzésre csalogató társak hívó szavának elhessegetésével.

 

A kezdeti ismerkedésen gyorsan túljutó gyerekeket a táborvezető lelkes segítői azonnal munkára fogták. A tábori szabályokat megismerve, mindenki önálló munkába kezdett. A lelkesedés rendkívüli volt, így nem csoda, ha néha sorba kellett állni a festéshez használt kompresszornál. A makettek készültek, a tábori élet zajlott, az eső rendíthetetlenül szakadt. A körülmények teljesen ideálisak a makettezéshez. A lehetőséget kihasználva minden táborlakó munkába menekült.

Mit sem ér a nyár és a táborozás kirándulás nélkül. A kis csapat elsőként a fertőszentmiklósi tűzoltószertárban tett látogatást. A helyi önkéntes tűzoltók érdekfeszítő és teljes körű bemutatóval kápráztatták el a kíváncsi gyerekeket. Nem kis riadalmat keltve a kézi sziréna megszólaltatásával zárulták a látogatást.

A makettezés szépsége abban mutatkozik meg igazán, amikor valaki élethűen elkészíti a valós élet egy kis részletét. A táborlakóknak ebben nagyban segített az a lehetőség, amikor a soproni vasútállomáson saját szemükkel nézhették meg a mai mozdonyokat. A nézelődés mellett természetesen részletesen megismerkedhettek a mozdonyokkal. Aki nem volt félénk közel ment a csodás vasparipákhoz, a bátrabbak felszálltak a szerelvényre, a legbátrabbak kipróbálhatták a vonatozást. Életre szóló élménnyel gazdagodva térhettek haza a lányok és a fiúk a nem mindennapi kirándulásról.

Az élmények maradandóak, de sajnos a napok gyorsan múlnak. A táborban barátságok szövődtek, közös élmények gazdagították a résztvevőket. A táborban a fertőszéplaki makett szakkör hat tagja vett részt. A szakmai fejlődés látható jelei mellett a gyerekek kipróbálhattak olyan technikákat, amelyeket a jövőben ők is alkalmazhatnak munkájuk során. A régi, új ismeretségek elmélyültek, talán már legközelebb mindenki bátrabban részt vesz hasonló eseményen.

A szakkör életének meghatározó eseményei közé tartózik a hagyományosan megrendezésre kerülő nyári tábor. Minden széplaki szakkör-tagot büszkeség tölt el, hogy ezen a - régiós összefogásában megrendezésre kerülő - rendezvényen részt vehetett.

A kis csoportok egységgé kovácsolásának meghatározó személye és a tábor vezetője Fodróczi Zsolt. A táborban résztvevő minden személynek köszönettel tartozunk az áldozatos munkájáért. A tábort a gyerekek játékkal, a felnőttek kötetlen beszélgetéssel és az elmaradhatatlan bográcsgulyással zárták.

 

 

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron