Iskolai hírek
Ballagás 2021
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   

Huszonöt nyolcadik osztályos tanuló fejezte be általános iskolai tanulmányait a fertőszéplaki Széchényi Ferenc Általános Iskolában.  Meghitt, bensőséges keretek között ballagtak el a szeretett alma matertől.

Bővebben...
 
Sporthírek
Éjszakai gyalogtúra 2021
Írta: Fekete Imre szakosztályvezető   

Immár 8. alkalommal szerveztük meg az éjszakai gyalogtúrát falunkban. A túra egyik érdekessége, hogy valamilyen apró változtatást mindig belecsempésztünk a távba, és nem volt ez másképp most sem. Az időjárásra nem lehetett panasz, ahogy a túrázók hangulatára sem. A menet gyakorlatilag egy teljes kört írt le Fertőszéplak körül, melyre ismét nagyon sokan vállalkoztak. A célba érkezés után, szalonnasütéssel zártuk le ezt a remekül lezajló eseményt.
Köszönet jár ismét Honyák Gyulának és családjának, akik most már évek óta kedveskednek nekünk frissítőkkel!
Az éjszakai gyalogtúrán készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

Immár 8. alkalommal szerveztük meg az éjszakai gyalogtúrát falunkban. A túra egyik érdekessége, hogy valamilyen apró változtatást mindig belecsempésztünk a távba, és nem volt ez másképp most sem. Az időjárásra nem lehetett panasz, ahogy a túrázók hangulatára sem. A menet gyakorlatilag egy teljes kört írt le Fertőszéplak körül, melyre ismét nagyon sokan vállalkoztak. A célba érkezés után, szalonnasütéssel zártuk le ezt a remekül lezajló eseményt. Köszönet jár ismét Honyák Gyulának és családjának, akik most már évek óta kedveskednek nekünk frissítőkkel!

Az éjszakai gyalogtúrán készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

 
Kulturális hírek
Nyári napközis táborok Fertőszéplakon
Írta: Köőné Szalai Katalin intézményvezető   

 
Iskolai hírek
Jutalomkirándulás a Zobori Élmény Parkban
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   

Fertőszéplak Község Önkormányzatának támogatásával iskolánk 16 tanulója egész éves szorgalmas tanulmányi és közösségi munkája, valamint a versenyeken elért sikeres eredményei elismeréséül egy élményekben gazdag, vidám kiránduláson vehetett részt. Köszönjük Köőné Szalai Katalinnak a kiváló szervezést és a csodás napot, amit együtt tölthettünk!

A kalandparkban volt hullámvasút, vizes csúszda, siklás hófánkon, csatázás lézer fegyverekkel, 4D filmvetítés, gokart, kötélpálya, trambulin, közös ebéd, jókedv, szórakozás és festői környezet. Mindnyájan nagyon jól éreztük magunkat! Köszönjük!

A jutalomkiránduláson készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

 
Óvodai hírek
Elbúcsúztak a nagycsoportosok
Írta: Szele Viktória óvó néni   

"Holnap már nem csengetek be,
Nem játszom az udvaron,
De három év örömével,
Megyek tovább utamon." (Bihari Klára: Válás az óvodától)

Június 4-én búcsúzott a nagycsoportos Pitypang csoport az óvodától. Az
ünnep alkalmából a gyerekek kedvenc mondókáikat és táncos játékaikat
csokorba fűzve adták elő szűk családi körben.

A ballagáson készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

 

 

 
Iskolai hírek
Gyerek- és egészségnap
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   

Öröm, boldogság - változatos programok - újra együtt - verőfényes napsütés - osztályonkénti foci - vidám szurkolás - kosárlabdameccsek - tűzharc játék - udvari népi játékok - óriáscsúszda és légvár a kastély előtt - dombfutás - kincskeresés a ligetben -hajfonás, hajfestés - aszfaltrajzverseny - buborékfújó verseny - jégkrém - oklevelek, jutalmazás - élmények - egészség!

Hálásan köszönjük Fertőszéplak Község Önkormányzatának a támogatást és Köőné Szalai Katalin szervező munkáját, amivel nagymértékben hozzájárultak a nap sikeréhez.  Segítségükkel kicsik és nagyok a kastély előtti parkolóban vidáman vehették birtokukba a légvárat és az óriás csúszdát. Emellett tanulóink élvezhették a Niki Hajstúdió szolgáltatását is, ahol hajfonást és hajfestést kaptak a szépülni vágyók. Mindnyájan nagyon jól éreztük magunkat ezen a júniusi napon!

A gyerek- és egészségnapon készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

 
Iskolai hírek
Beszámoló az alsó tagozatos osztálykirándulásokról
Írta: Kovács Andrea alsós munkaközösség-vezető   

A 2020/21-es tanévben az osztálykirándulások alsó tagozatban a tanító nénik kreativitását és leleményességét is próbára tették, hiszen egy hirtelen jött kormánydöntés után pár rövid hét alatt kellett megszervezni azt a napot, amire máskor egy egész évük van.

Az első osztályosok pénteken kisvonattal Fertődre kirándultak. Miután megérkeztek, a kastély parkjában folytatták az útjukat kisvonatos idegenvezetéssel. Egy japánakác árnyékában tízóraiztak, majd megcsodálták a Cziráky Margit Rózsakert rózsáit. Ezután tárlatvezetővel egy órás kastélylátogatáson vettek részt. A kirándulást egy közös fagyizással zárták.

Bővebben...
 
Kulturális hírek
Fertő-táj Világörökség Nap 2021
Írta: Köőné Szalai Katalin intézményvezető   

A Fertő-táj idén ünnepli világörökséggé nyilvánításának 20. évfordulóját.
Minden évben egy tematika alapján kerülnek megszervezésre a nap programjai, idén a téma a Fertő-táj rejtett kincsei.
A Fertő-táj akár a mesékben tele van rejtett helyszínekkel, legtöbbször az itt élők sem tudják, mit rejt egy udvar, egy fasor vége.
A tegnapi napon lehetőség nyílt az érdeklődők számára, hogy ellátogassanak több helyszínre egy programfüzet segítségével.
A kalandot izgalmasabbá tette, hogy egy regisztrációs lapot kitöltve, rejtett helyszínt megtalálva, egy odúba a lapot bedobva nyereményjátékon is részt tudott venni a felfedező. Több helyszín meglátogatása nagyobb esélyt jelentett.
Pár kép a helyszínekről.

 
Iskolai hírek
Beszámoló a felsősök osztálykirándulásáról
Írta: Árvai Emőke munkaközösség-vezető   

Idén június 4-én volt a felsősök osztálykirándulása.

Az 5. osztály az osztálykirándulás keretében Fertődön a süttöri víztoronyban újonnan megnyílt kalandparkot látogatta meg. Az osztály három csoportra bontva, animátorok vezetésével járta be a tornyot. A földszinten egy játéktér - mászófallal, építőjátékkal, szimulátorral - várta a gyerekeket. A torony szintjein érzékszervekre épülő játékos foglalkozásokon vettek részt diákjaink. A felső szinten kilátó várt minket, ahol gyönyörű panorámában gyönyörködhettünk. Végül egy szabadulószobából jutottak ki a gyerekek sikeresen. A torony után fagyiztunk, majd visszatérve az iskolához a kastélyban meglátogattuk a Peisonia Látogatóközpont interaktív világörökségi kiállítását.

Bővebben...
 
Iskolai hírek
Peisonia Látogatóközpont
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   

Ünnepélyes keretek közt adták át a Széchényi Ferenc szülőházában kialakított Peisonia Látogatóközpontot, melynek központi eleme a világörökségi kiállítás. Az idelátogatók szórakozva ismerhetik meg a csodás Fertő-táj egyedi értékeit, természeti kincseit. A mai napon a Világörökség Nap programjaként iskolánk tanulói is felkeresték a kiállítást, ahol minden korosztály élményekkel és sok új ismerettel gazdagodott. Nyitott szívvel ajánljuk a kiállítást minden természetet kedvelő, a Fertő-part értékeit tisztelő felnőttnek és gyermeknek. Örömmel tölt el minket, hogy szűkebb környezetünkben újabb "kinccsel" gazdagodtunk.

A látogatás alkalmával készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

 
Iskolai hírek
Erdei iskola program
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   

5. osztályos tanulóink erdei iskola program keretében kerékpáros kiránduláson vettek részt szaktanáraik kíséretében. Sarród, Hansági-főcsatorna volt az úti cél, ahol diákjaink a Fertő-Hanság Nemzeti Park munkatársa, Mészáros Krisztina vezetésével tartalmas, ismeretekben gazdag programon vehettek részt. A napot sikeres ürge lessel kezdték, vizsgálódtak a kaszálón, újabb és újabb lágyszárúakat, rovarokat felfedezve. A program madár lessel folytatódott két helyszínen, több védett madárfajjal is megismerkedett a csoport. A nap zárásaként Krisztina néni kérdéseire válaszolva örömünkre többen matricás jutalomban is részesültek. Élményekkel gazdagodva, kellemesen elfáradva kerekezett vissza az osztály Fertőszéplakra.

Az erdei iskolai programon készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

 
Óvodai hírek
Gyermeknap az óvodában
Írta: Grüllné Pálya Katalin óvodavezető   

Hadd gyűljön a napjaidba sok-sok kedves emlék!
Keress hozzá játszótársat, élvezd ki a percet,
s ameddig a lét virágzik legyél boldog gyermek!"
(Aranyosi Ervin)

"... Játszd tehát az életedet, s élvezd minden percét!

Hadd gyűljön a napjaidba sok-sok kedves emlék!

Keress hozzá játszótársat, élvezd ki a percet,

s ameddig a lét virágzik legyél boldog gyermek!"

(Aranyosi Ervin)

Óvodásainkban május 28-án, pénteken táncházzal, játékos vetélkedőkkel, lufikkal, csokival ünnepeltük a gyermeknapot. Május 31-én, hétfőn pedig kisvonattal Fertőszentmiklósig utaztunk, ahol a játszótéren  mozoghattak egy kicsit a gyerekek, majd visszatértünk az óvodába. Nagyon örültünk a kirándulásnak, melyet a Művelődési Ház és az Önkormányzat támogatott. Ezúton is köszönjük!

 
Iskolai hírek
1. helyezés országos rajzpályázaton
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   

Az idei évben negyedik alkalommal ünnepelhettük a Magyar Parasport Napját. E jeles naphoz kapcsolódóan rajzpályázat is kiírásra került. Iskolánkból több tanuló ötletes munkájával pályázott, amit ezúton is nagyon szépen köszönünk. Örömünkre Horváth Rozina 8. osztályos tanuló  (4. kategória) megszerezte az előkelő 1. helyezést.
A nyertes alkotó diákunk díja: 25.000 Ft értékű Decathlon ajándékkártya. Ehhez iskolánk 100.000 Ft értékű Decathlon ajándékkártyát kapott. Szívből gratulálunk az igényes pályamunkához, az előkelő, szép eredményhez és nem utolsó sorban az ajándékutalványokhoz! Büszkék vagyunk Rád, Rozina!

Az idei évben negyedik alkalommal ünnepelhettük a Magyar Parasport Napját. E jeles naphoz kapcsolódóan rajzpályázat is kiírásra került. Iskolánkból több tanuló ötletes munkájával pályázott, amit ezúton is nagyon szépen köszönünk.

Örömünkre Horváth Rozina 8. osztályos tanuló  (4. kategória) megszerezte az előkelő 1. helyezést.

A nyertes alkotó diákunk díja: 25.000 Ft értékű Decathlon ajándékkártya. Ehhez iskolánk 100.000 Ft értékű Decathlon ajándékkártyát kapott. Szívből gratulálunk az igényes pályamunkához, az előkelő, szép eredményhez és nem utolsó sorban az ajándékutalványokhoz! Büszkék vagyunk Rád, Rozina!

 
Iskolai hírek
ZöldOkos kupa
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   

A Fenntarthatósági témahét keretében országosan meghirdetett ZöldOkos kupa Magonc versenyén iskolánk is sikeresen részt vett. Az 5. és 6. osztályosok csapatai az első két fordulót még online formában teljesítették, majd az utolsó fordulót iskolai keretek között rendeztük meg. A versenyzők széles ismeretanyagról adtak számot a fenntarthatóság, környezetvédelem, természetismeret témaköreiben.

Bővebben...
 
Iskolai hírek
Madarak és fák napja az iskolában
Írta: Kovács Andrea tanító   

A Madarak és fák napja a Föld napjának testvérünnepe. Célja, hogy különböző rendezvényekkel a társadalom, különösen az ifjúság természetvédelem iránti elkötelezettségét kialakítsa. Időpontja a hatályos természetvédelmi törvény szerint minden év május 10-e. Iskolánk alsó tagozatos tanulói ebben az évben szavalóversennyel és rajzversennyel emlékeztek meg e napról. Az ügyes gyerekek munkáiból kiállítást készítettünk az aulában. A szavalóversenyen színvonalas előadások sokaságában hallhattuk fákról, madarakról szóló verseket.
Köszönjük a gyerekeknek a részvételt! Gratulálunk a legügyesebbeknek!
A Madarak és fák napján készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

A Madarak és fák napja a Föld napjának testvérünnepe. Célja, hogy különböző rendezvényekkel a társadalom, különösen az ifjúság természetvédelem iránti elkötelezettségét kialakítsa. Időpontja a hatályos természetvédelmi törvény szerint minden év május 10-e. Iskolánk alsó tagozatos tanulói ebben az évben szavalóversennyel és rajzversennyel emlékeztek meg e napról. Az ügyes gyerekek munkáiból kiállítást készítettünk az aulában. A szavalóversenyen színvonalas előadások sokaságában hallhattuk fákról, madarakról szóló verseket.

Köszönjük a gyerekeknek a részvételt! Gratulálunk a legügyesebbeknek!

 

A Madarak és fák napján készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg.

 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Oldal 13 / 51

Polgármesteri köszöntő

 

Önkormányzati választás 2019

Facebook

Programnaptár 2023

Domb újság

.


Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév: wifi
Jelszó: free

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron