Iskolai hírek
AddThis Social Bookmark Button


Édesanyákat, nagymamákat köszöntöttünk
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button

Anyák napja alkalmából az édesanyákat, nagymamákat köszöntötték kisiskolásaink a zsúfolásig megtelt helyi Művelődési Házban. A Margaréta Óvoda nagycsoportosainak táncos, verses műsorával vette kezdetét a késő délutáni ünnepség. Őket a kisiskolások műsora követte. A szereplő gyerekek dalok, táncok, versek, jelenetek formájában fejezték ki a sok-sok köszönetet, hálát az anyai gondoskodásért, törődésért, segítségért. Az őszinte, tiszta gyermekszavak, csengő dallamok, mosolygós, ám meghitt gyermekszívek üzenete:

„Köszönd meg, hogy élhetsz, s ne bántsd meg őt soha,…

Mert a világon a legszebb szó mindig ez lesz: „Édesanya”

Néhány további kép az ünnepségről.

 
Széchenyi iskolák megyei találkozója Fertőszéplakon
Írta: Rozsits-Princzes Anita felsős munkaközösség-vezető   
AddThis Social Bookmark Button

Az idei évben iskolánk adott otthont a Széchenyi nevet viselő megyei iskolák találkozójának. A rendezvényre Mosonszentmiklósról, Gönyűről, Csornáról, Kapuvárról, Nagycenkről és Sopronból érkeztek diákok kísérőikkel. Gazdag programban volt részük a meghívott vendégeknek és a helyi diákoknak. Igazgatónő köszöntő szavai után iskolánk tanulói ünnepi műsort adtak elő melyben méltatták – az iskola névadójának, Fertőszéplak szülöttjének - Széchényi Ferenc történelmi érdemeit, szellemi örökségét.

Bővebben...
 
Kisiskolásaink sikerei a matematika versenyeken
Írta: Iliásné Pozsgai Anna iskolaigazgató   
AddThis Social Bookmark Button
Iskolánk 2. osztályos tanulói kimagasló eredményeket értek el a soproni Lackner Kristóf Általános Iskola által szervezett térségi matematika versenyen. Krauszpek Dorka első, Czifra Luca harmadik helyezést ért el. A csapatversenyben szintén dobogós első helyen végeztek tanulóink, amihez Bene Kata szép eredménye is hozzájárult. A soproni megmérettetésen Koós Róbert 3. osztályos diákunk negyedik helyezett lett, míg a közelmúltban megrendezésre kerülő Zrínyi Ilona matematika verseny megyei fordulóján dobogós harmadik helyen végzett. Gratulálunk a versenyzők szép eredményéhez és köszönjük a pedagógusok felkészítő munkáját.

Iskolánk 2. osztályos tanulói kimagasló eredményeket értek el a soproni Lackner Kristóf Általános Iskola által szervezett térségi matematika versenyen. Krauszpek Dorka első, Czifra Luca harmadik helyezést ért el.

Bővebben...
 
Fenntarthatósági témahét, Happy-hét, Víz világnapja iskolánkban
Írta: Rozsits-Princzes Anita felsős munkaközösség-vezető   
AddThis Social Bookmark Button

A fenntarthatósági témahéten március 18-22-ig változatos témákat kínáltunk fel tanulóinknak az egyes tanórákon. Első osztályban a „Globális célok” témához kapcsolódóan játékok tanulása mellett érzékszervi vizsgálatokat végeztek, majd beszélgettek az egészséges vízfogyasztásról, a víztakarékosságról, Földünk vízkészletéről, a vízszennyezés káros következményeiről.

Bővebben...
 
Pénz 7 – témahét iskolánkban
Írta: Rozsits - Princzes Anita szaktanár   
AddThis Social Bookmark Button

A Pénz7 eseményeit 2015 óta az European Money Week páneurópai rendezvénysorozat keretén belül rendezik meg. Ennek során márciusban Európa közel 30 csatlakozó országában pénzügyi témájú tanórákat tartanak a programban résztvevő általános- és középiskolákban. Intézményünk is bekapcsolódott a pénzügyi tudatosságot és gazdálkodást népszerűsítő programokba.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Következő > Utolsó >>

Oldal 42 / 95

Polgármesteri köszöntő

 

Választási információk

Facebook

Programnaptár 2024

Domb újság

.

Fertőszéplaki Sportkör

Fertőszéplakinak lenni


Ingyen WiFi Fertőszéplak központjában

Felhasználónév:
Jelszó:

Fertőszéplak képekben


 

Környező települések


   Fertőd

   Fertőszentmiklós

   Sarród

   Hegykő

   Fertőhomok

   Petőháza

   Fertőendréd

   Agyagosszergény

   Hidegség

   Fertőboz

   Kópháza

   Balf

   Sopron